جوشکاری برنج با گاز
✅ برنج مهمترین آلیاژ مس است و از مس و روی و گاهی قلع و مقداری سرب تشکیل می شود، این فلز در مقابل زنگ زدگی و پوسیدگی مقاوم است. چون روی در حرارت نزدیک ذوب برنج تبخیر می گردد بنابراین جوشکاری با این فلز مشکل می باشد. برنج از 60 درصد مس و 40% روی و گاهی مقداری سرب تشکیل شده است. درموقع جوشکاری روی به علت بخار شدن و اکسید روی محل جوش را تیره کرده و عمل جوشکاری را مشکلتر می نماید. ضمناً گازهای حاصله خطرناک بوده و باید از محل کار تخلیه گردند. درموقع جوشکاری روی حرکت دست بسیار مهم است و باید حتی الامکان سرعت دست را زیاد کرده وگرده جوش کمتری ایجاد نمود تا فرصت زیادی برای تبخیر روی نباشد. برنج را می توان با الکترودهای گرافیتی و معمولی جوشکاری نمود، درجوشکاری برنج از قطب معکوس استفاده می شود.
✅ فاصله قوس الکتریکی باید حداقل 5 تا 6 میلیمتر باشد. برنج ساده تر از فولاد و چدن و مس جوش داده می شود و استحکام و قابلیت انبساط آن درمحل درز جوش بسیار خوب است. توجه شود چون انقباض و انبساط برنج زیاد است نمیتوان به وسیله چند نقطه جوش به هم وصل کرد بلکه بایستی به کمک بست هائی که در حین جوشکاری می توان آنها را به هم متصل نمود از پیچیدگی جلوگیری شود.
✅ توجه شود که در جوشکاری از سیمهای مخصوص جوشکاری برنج با گاز که مقدار مس آن 42 تا 82 درصد است استفاده نمائید و برای جلوگیری از اکسیداسیون از گرد جوشکاری استفاده می شود و از استعمال تنه کار در جوشکاری برنج باید خودداری شود زیرا درز جوش را خورده سوراخ سوراخ و متخلخل می سازد و شعله را باید طوری تنظیم کرد که اکسیژن آن از استیلن بیشتر باشد زیرا روی در حرارت 419 درجه ذوب و در 910 درجه تبخیر می شود و رسوبی از روی و اکسید روی در کنار درز جوش به وجود می آید. مقدار اکسیژن شعله بستگی به نوع آلیاژ دارد و می توان قبلاً قطعه ای از آن را به طور آزمایشی جوش داد و اگر درز جوش سوراخ و خورده نشد خوب است. و اکسیژن زیاد هم باعث کثیف شدن جوش می شود . ورقهای نازکتر از 4 میلیمتر را از راست به چپ و ورقهای ضخیم تر از 4 میلیمتر را از چپ به راست جوش می دهند. به چکش کاری و خروج دود خطرناک و استفاده از ماسک مخصوص وباز نمودن پنجره وهواکش باید توجه نمود. درب حیاط
جوشکاری چیست؟
برای اتصال دو قطعه به هم از جوشکاری استفاده می شود. که جوشکاری یکی از قدیمی ترین روش های متصل کردن دو قطعه به هم است. با توجه به نوع مواد مورد استفاده و یا محل انجام جوشکاری آن راه های مختلفی وجود دارد. درفرآیند جوشکاری با استفاده از گرم کردن محل و یا ذوب مواد دو قطعه ی فلزی و یا غیر فلزی به هم متصل می شوند.
در فرآیند جوشکاری اگر به پارامترهای جوشکاری توجه نشود. ممکن است محصول مورد قبول و خوبی تولید نشود. که این گرم کردن و ذوب کردن به وسیله روش های مختلفی صورت می گیرد. به خاطر همین جوشکاری نیز روش های مختلفی دارد که روش های اصلی آن موارد زیر می باشد.

روش های مختلف جوش
- جوشکاری در حالت جامد
- جوشکاری با گاز اکسیژن
- جوشکاری مقاومتی
فرآیند جوشکاری برنج
در فرآیند جوشکاری به جز ذوب کردن فلز پایه، عموماً از یک ماده ای تحت عنوان پرکننده یا فیلر نقطه اتصال استفاده میکنند. تا حوضی از مواد مذاب به وجود آید. بعد از خنک شدن و اتصال درست انجام شدن حتی از فلز یا ماده پایه نیز قوی تر می باشد.
ضمناً برای تولید جوش می توان از فشار به علاوه گرما و یا از فشار تنها استفاده نمود. همچنین در جوشکاری نوعی محافظ برای محافظت از فلزات پرکننده یا فلزات ذوب شونده در مقابل اکسیداسیون و یا آلودگی لازم دارید.
جوشکاری برنج و مشخصات ورق برنج
مهمترین آلیاژ مس برنج می باشد. از حدود شصت درصد مس و چهل درصد روی و گاهاً مقداری قلع و مقداری سرب درست شده است. فلز برنج مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی دارد. ولی جوشکاری با این فلز بسیار سخت است. زیرا روی در حرارت نزدیک ذوب برنج بخار می شود.
درموقع جوشکاری، روی بخار می شود و اکسید روی را به وجود می آورد. چون اکسید روی تیره است مکان جوشکاری تیره می شود. به خاطر همین جوشکاری را بسیار سخت می کند. همچنین گاز هایی که از این روش تولید می شود خطرناک است و اگر در مکان سر بسته کار می کنید؛ تهویه مناسب باشد و این گازها خارج شود.
درموقع جوشکاری سرعت عمل خیلی مهم می باشد و باید تا جایی که می توانید سریعتر عمل کرده تا گرده جوش زیادی به وجود نیاید. برای تبخیر روی مجالی نباشد. برنج را با الکترودهای گرافیتی و الکترودهای معمولی جوشکاری می کنند .دراین روش از قطب معکوس استفاده می کنند.
فاصله قوس الکتریکی در این روش باید ۵ تا ۶ میلیمتر باشد. جوش دادن برنج نسبت به مس، فولاد و چدن بسیار ساده تر می باشد و مستحکم است در این روش جوشکاری انقباض ، انبساط برنج زیاد بوده به همین دلیل نمیتوانید تنها با چند نقطه جوش به هم متصل کرد.
بلکه باید با کمک بست هائی در هنگام جوشکاری می توان آنها را به هم وصل کرد تا از پیچیدگی ممانعت به عمل آید.