تاریخچه درب فلزی فرفورژه الیزه و یا درب الیزه:
درب الیزه یکی از درب های بسیار معروف می باشد. این درب زیباترین درب فلزی فرفورژه فرانسه است. درب نامبرده، درب کاخ سلطنتی فرانسه می باشد که به نام پتیت پالاس معروف است و به عنوان یکی از موزه های معروف فرانسه به حساب می آید.
خدمات زیادی توسط این موزه که به نام کاخ الیزه مشهور می باشد، برای مسافران و یا توریست هایی که برای دیدن هنر های دست ساز زیبا در شهر پاریس به این موزه مراجعه می کنند، انجام می شود.
این موه جاذبه های دیدنی زیادی دارد، اما یکی از جاذبه های بسیار جذاب و مشهور این موزه درب ورودی موزه می باشد که در سال 1900 توسط هنرمندان فرانسوی تهیه و تولید شده است.
در بعضی از نقل قول ها گفته شده است که ساخت این درب زیبا و جهانی 9 سال زمان برده است. درب الیزه بدون استفاده از دستگاه های جوش، بدون امکانات جوشکاری و با استفاده از هنر چلنگری بسیار زیبا ساخته شده است.
در حقیقت این درب باشکوه و با عظمت به دلیل در زمان خود بدون دستگاه های پیشرفته ساخته شده است. ساخت فرفورژه های موجود در این درب باشکوه کار بسیار پرزحمت و طاقت فرسایی بوده است.
درب الیزه یکی از مشهور ترین و زیباترین درب های ساخته شده در جهان می باشد. در ساخت این درب از چهارسو های ضخیم با نمره 30 و همچنین تسمه های بسیار ضخیم استفاده شده است.
تسمه های ضخیم با ظرافت بسیار بالایی در درب به کار رفته اند. این درب دارای گلبرگ های زیبا و جذابی می باشد که از ورقه های 5 میلیمتری تولید شده اند.
در فرآوری این گلبرگ ها دقت نظر بسیار بالایی صورت گرفته است. ساخت فرفورژه و یا فوج کاری در ساخت این درب کار بسیار دشواری بوده است. در حقیقت فرفورژه های این درب با سختی بسیار زیاد ساخته و کوبیده شده اند، همچنین ضخامت زیاد این نوع فرفورژه ها با چهار پهلوهای ضخیم چه بسا کار بسیار دشوار و پرزحمتی به شمار می رود.
درب فلزی فرفورژه الیزه
لازم به ذکر می باشد که امروزه با پیشرفت صنعت و گسترش علم، دستگاه های پیشرفته ای جهت تولید درب های فلزی ساخته شده است، اما با کمک چنین دستگاه هایی نمی توان دربی با کیفیت، ظرافت و زیبایی درب الیزه فرانسه تولید کرد.
ناگفته نماند که شخصی وجود ندارد که صبر و حوصله بالایی داشته باشد و 9 سال تلاش کند تا درب الیزه را با تمام پیچ و خم های موجود در نمونه اصلی بسازد.
در ساخت این درب و فرفورژه های آن درب نفر طراحی شده است. در حقیقت درب نفر برای ورود و خروج توریست ها به موزه استفاده می شود. طراحی آن ها به گونه می باشد که از بیرون نمی توان درب نفر را تشخیص داد و تنها هنگامی که درب باز می شود، می توان آن را تشخیص داد.
در طراحی این درب مشهور، نماد دریا در فرفورژه های آن قابل مشاهده می باشد، در نتیجه درب الیزه نماد دریا داران و جنگ های فرانسه در دوره های قدیم می باشد.
لازم به ذکر می باشد که در تاج این درب فلزی فرفورژه ، کشتی بادبانی طراحی شده است که گویای جنگ های سربازان و دریانوردان فرانسه در روزگاران قدیم می باشد. ناگفته نماند که رنگ درب فلزی فرفورژه نامبرده در ابتدا مشکی بوده است اما با گذشت زمان و بر اثر تخریب، درب نامبرده نیاز به ترمیم داشته است. در حقیقت بعد از ترمیم رنگ درب به رنگ طلایی تغییر کرده است.
درب فلزی فرفورژه الیزه
تولید درب فلزی فرفورژه الیزه:
امروزه شرکت های زیادی نسبت به تولید و ساخت درب های الیزه اقدام کرده اند، در حقیقت آن ها درب الیزه را با نام و برند شرکت خود در اختیار مشتریان قرار داده اند، در صورتی که تمام طراحی و اجرای این درب توسط فرانسوی ها انجام شده است.
از این نوع درب ها می توان به عنوان درب فلزی ویلا، درب فلزی حیاط و … استفاده کرد. لازم به ذکر می باشد که با گذشت 120 سال و عدم وجود دستگاه های پیشرفته و با کیفیت، هنوز کسی نتوانسته است دربی با ظرافت و دقت درب الیزه اصلی را تولید کند. به همین درب اصلی همیشه در راس انواع درب فلزی فرفورژه قرار می گیرد.
شرکت های زیادی با ساخت درب های الیزه قصد بلند آوازه نشان دادن خود را داشته اند اما در اجرا و یا تولید دچار کاستی هایی می شوند و قادر به تولید دربی مشابه به درب اصلی می باشند. با مقایسه این درب فلزی فرفورژه که 120 سال از آن می گذرد می توان به هنر دستان فرانسوی پی برد. فرانسه مهد فرفورژه می باشد.
مرکز درب توفیقی چندین نمونه از درب های الیزه را طراحی و تولید کرده است. در ساخت این درب ها از چهار پهلو های نمره بیست وشانزده استفاده شده است تا علاوه بر کم کردن هزینه ها، باعث کاهش وزن درب الیزه و رعایت حال کار فرماها شود.
یک متر مربع از درب الیزه استاندارد حدود 80 تا 90 کیلوگرم وزن دارد. گلبرگ های به کار رفته در درب های الیزه از ورق می باشد و توسط هنر چلنگری شکل گرفته اند، اما امروزه از ورقه های چدنی برای تهیه گل ها استفاده می شود که نتیجه آن کاهش هزینه نهایی می باشد.
در طراحی درب هایی که عرض آن ها سه و بیست باشد، عرض آن باید بیشتر از یک متر در نظر گرفته شود تا از درب اصلی فاصله نگیرد. همچنین وزن آن حدود 900 کیلو می باشد. رنگ آمیزی آن را می توان به صورت های مختلف چون طلایی، طلایی و مشکی و … انجام داد.
بهترین نوع رنگ آمیزی، درزگیری آن ها توسط موم های مخصوص به همراه رنگ مات سیاه اتومبیی و پودر طلایی با مخلوط کیلر اتومبیلی می باشد که در برابر آب و رطوبت مقاوم می باشند. ساخت این درب حدود دو ماه زمان می برد.
عالی و مفید بود غلط های املایی هم داشت که بر طرف شود
سلام خواهش میکنم ممنون از پیشنهادتتون