نرده فرفورژه و انواع گل نرده ها:
نرده فرفورژه و گل نرده های مختلف و متنوعی با پیشرفت صنعت فرفورژه سازی تهیه و تولید شده اند. از انواع گل نرده های تولید شده می توان به گل نرده های شرکتی ،دست ساز ،فرفورژه های چدنی و آلومینیومی و … اشاره کرد که هر کدام از آن ها ویژگی ها و مشخصات منحصر به فردی خواهند داشت. قبل از خرید و یا ثبت سفارش باید با انواع نرده های فرفورژه و گل نرده های استفاده شده در آن ها اطلاعات کافی داشت.
عدم اطلاعات کافی در مورد انواع فرفورژه مانع از خرید نرده های با کیفیت می شود که عموما در نصب دچار مشکل می شوند. در اینجا قصد داریم به انواع نرده فرفورژه و گل نرده ها بپردازیم. لازم به ذکر می باشد با استفاده از فورج کاری می توان به تولید درب فلزی فرفورژه نیز اقدام کرد.
توضیح مختصر در مورد انواع گل نرده ها:
انواع گل نرده های نامبرده مانند گل نرده های شرکتی ،دست ساز ،فرفورژه های چدنی و آلومینیومی در اندازه و ابعاد مختلف تولید می شوند که استفاده هر کدام از آن ها به زاویه شیب، مساحت پله ها، ابعاد داخل و کف پله ها و … بستگی دارد. قبل از خرید نرده فرفورژه و گل نرده ها بهتر است با نکات قبل از خرید آشنا شوید تا در هنگام اجرا دچار مشکل نشوید. به عنوان مثال گل نرده هایی که دارای عرض 20 سانتی متر می باشند باید در پله هایی مورد استفاده قرار گیرند که زاویه شیب آن ها کمتر از 40 درجه باشند تا در هنگام انجام فعالیت های مختلف چون نوردکاری مشکل ایجاد نشود.
یکی از گل نرده هایی که امروزه از آن ها استفاده می شود، گل نرده های شرکتی می باشند که انواع مختلفی دارند. تنوع این نوع گل نرده ها عموما مربوط به ابعاد آن ها، طرح آن ها و یا ساختار گل نرده ها می باشد، این گل نرده ها توسط شرکت ها تولید و به راحتی در اختیار مشتریان قرار می گیرند. لازم به ذکر می باشد که این گل نرده های بسیار محبوب با توجه به سلیقه، اندازه و طرح مورد نیاز مشتری ساخته و یا پرداخته می شود.
توضیح مختصر در مورد ساخت انواع گل نرده ها:
اولین مرحله برای تولید گل نرده های مصرفی در تولید نرده فرفورژه تهیه نقشه آن ها می باشد. در حقیقت نقشه و یا طرح گل نرده ها را باید روی یک صفحه صاف منتقل کرد این نقشه باید شامل اطلاعاتی چئون ضخامت، اندازه، قطر و تعداد فرفورژه های تولید شده باشد. بعد از آن که نقشه طراحی و اجرا شد باید تمام قسمت های مختلف گل نرده مانند ضخامت، عرض و … به خوبی اندازه گیری شود، سپس متناسب با اندازه های به دست آمده و با توجه به خم کاری و اسپیرال کردن آن ها، برای ساخت قالب مناسب اقدام کرد.
در این مرحله باید مشخص شود که فرفورژه ها قرار است با میلگرد تولید شوند و یا با استفاده از تسمه های مستطیلی شکل ساخته شوند. سپس میلگرد و یا تسمه های مورد نظر را باید در ابعاد مورد نظر برش داد و آن ها در کوره هایی با درجه بالا گداخته کرد. حال نوبت به فر کاری می رسد. برای فر کاری باید تسمه و یا میلگرد ها را به مدت 10 دقیقه حرارت داد تا به خوبی قرمز و گداخته شوند، حال آن ها را با چکش های سنگین و مخصوص فرم می دهیم. بعد از فرم دهی اولیه نوبت به فرم دهی ثانویه می رسد.
در حقیقت بعد از فرم دهی اولیه باید به فرم دادن و یا قوس دادن نوک میلگرد ها پرداخت، سپس آن ها را در قالب های مورد نظر قرار داد که به آن ها فرم دهی ثانویه گفته می شود. گل نرده های دست ساز، گل نرده هایی می باشند که با ظرافت خاصی تولید می شوند. تولید آن ها ترکیبی از هنر چلنگری و استفاده از دستگاه های مدرن می باشند.
لازم به ذکر می باشد که برای تولید انواع نرده فرفورژه و انجام فعالیت های فرفورژه کاری به کوره های مخصوص نیاز است. برای تهیه این نوع کوره ها باید از آجر های نسوز و خاک نسوز کوره استفاده کرد. شعله مورد نیاز در این کوره ها توسط گاز شهری تامین می شود، اما می توان از ذغال سنگ نیز استفاده کرد. برای تولید چنین گل نرده هایی باید از قالب های چدنی و همچنین شمش های چدنی استفاده کرد.
این شمش ها باید ذوب شوند، بعد از قالب گیری باید توسط گاز های CO2 سفت و محکم شوند. به عبارت دیگر بعد از ریخته گری باید منتظر شد تا چدن های مذاب قرار گرفته در شن و ماسه ها سرد شوند. گل نرده ها بعد از سندبلاست و شات کاری، آماده استفاده می باشند. گل نرده های به کار رفته در نرده فرفورژه ممکن است بر اثر نورد کاری بشکنند. در نتیجه هنگام نورد کاری باید دقت نظر به خرج داد.
فعالیت فورج کاری مخصوصا فرفورژه کاری با دست یکی از فعالیت ها بسیار پر زحمت می باشد که به حوصله بسیار زیادی احتیاج داد. گل نرده های ماشینی، گل نرده هایی می باشند که توسط دستگاه و یا ماشین ها ساخته می شوند و قطعات مورد نظر به گل نرده ها جوشکاری می شوند
بدون دیدگاه