آشنایی مختصر با انواع درب های ساختمانی

درب های ساختمانی انواع مختلف و متنوعی دارند که می توان به درب آهنی.درب های فلزی و فرفورژه اشاره کرد که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند.  درب های ساده آهنی یکی از درب های بسیار پرطرفدار و همچنین پر کاربرد می باشند. درب های ساختمانی به دلیل این که در نمای ساختمان تاثیر به سزایی دارند، انتخاب آن ها باید با دقت نظر بسیار بالا صورت گیرد، در نتیجه سازندگان  انواع درب ساختمانی مانند درب فلزی پارکینگ، درب فلزی ویلا، درب فلزی حیاط و … علاوه بر توجه به استحکام، به زیبایی آن نیز به شدت توجه می کنند. یکی از نکات بسیار مهمی که در ساخت درب های فلزی ساختمانی باید به آن ها توجه شود چارچوب قوی و تراز بودن آن هآشنایی با درب ویلایی ساختمان

یکی از درب های ساختمانی، درب ویلایی می باشد که می توان از آن به عنوان درب حیاط نیز یاد کرد و مدلی از درب های حیاط باشد. درب های ویلایی نمونه ای از درب های بسیار پرطرفدار می باشد که عموما برای خانه های ویلایی مورد استفاده قرار می گیرد.

درب های ورودی و حیاط ساختمان:

از دیگر درب های ساختمانی، درب های ورودی و درب حیاط می باشند که انواع مختلف و متنوعی دارند. از انواع این درب ها می توان به درب های چوبی اشاره کرد. درب چوبی:  یکی از متریال هایی که از گذشته تا به حال جهت تهیه و تولید انواع درب ها و پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرد، چوب می باشد. یکی از مزیت های این متریال دسترسی راحت به آن می باشد. در حقیقت به راحتی می توان برای خرید انواع درب و پنجره های چوبی اقدام کرد.  امروزه چوب های متنوعی وجود دارند که از آن ها در جهت تولید درب و پنجره ها استفاده می شود که انتخاب آن ها به موارد استفاده از درب و توان مالی افراد بستگی دارد. از درب های چوبی می توان در تمام قسمت های خانه استفاده کرد اما بهترین موارد استفاده از آن ها،  درب های خارجی می باشند. چوب ها از رایج ترین متریال ها در ساخت و تولید انواع درب و پنجره می باشد

درب ساختمانی

وادار ها و یا درب های افقی و عمودی: درب های و یا وادار ها یکی از درب های ساده می باشند که قدمت نسبتا بالایی دارند. این نوع درب ها عموما به صورت عمودی و با ضخامت تقریبا 35 میلی متر تولید می شوند و دارای زبانه و شیار ها می باشند که به درب متصل شده اند. اما درب ها و یا وادار های عمودی، درب هایی می باشند که سه قطعه چوب به صورت عمودی یکی در قسمت بالایی، در وسط و در پایین درب قرار می گیرند، سپس توسط تسمه هایی محکم می شوند. برای افزایش استحکام می توان آن ها را درون فریم قرار داد. لازم به ذکر می باشد که این گونه درب ها عموما در حمام، سرویس های بهداشتی و خانه هایی که صرفه اقتصادی در اولویت قرار داشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. درب هایی تولید شده توسط قاب و یا پنل:  عموما درب هایی که دارای قاب و صفحه می باشند، برای خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع درب ها دارای چارچوب می باشند که چارچوب آن ها عموما از تخته سه لایه، تخته های چند لایه، تخته های فیبری و … تولید می شوند. برای تزیین و یا ایجاد طرح های زیبا در چنین درب هایی می توان تخته های چوبی را به صورت های مختلف طراحی کرد، همچنین می توان از متریال شیشه در ساخت درب ها استفاده کرد. در درب ها یچوبی که قسمتی از آن ها چوب و قسمتی دیگر از متریال شیشه استفاده شده باشد، به درب صیقلی و یا درب پنل دار معروف می باشند. این نوع درب ها را قابلیت هرگونه طراحی را دارند و ظاهری فوق العاده زیبا دارند. از این نوع درب ها عموما به عنوان درب ورودی ساختمان استفاده می شود. حتی می توان با ایجاد تغییرات اندک در آن ها، از آن ها به عنوان درب های ساختمانی مورد استفاده قرار داد. از چوب و فلز و … برای تهیه چارچوب آن ها استفاده می شود

درب ورودی

ورق برش لیزر طرح ملیکا
بیشتر بخوانید

درب های همتراز: یکی دیگر از درب های ساختمانی، درب های همتراز می باشند.  درب های همتراز درب هایی با وزن کم و صیقل داده شده می باشند که از تخته سه لایه یا تخته های فیبری با ضخامت متوسط تشکیل شده اند که توسط لایه ای از چوب پوشیده می شوند. لازم به ذکر می باشد که داخل و یا مرکز خالی این نوع درب ها توسط مقوا های نازک پر شده است. از این نوع درب ها عموما به عنوان درب ورودی ساختمان استفاده می شود. حتی می توان با ایجاد تغییرات اندک در آن ها، از آن ها به عنوان درب های ساختمانی مورد استفاده قرار داد. نصب این گونه درب ها متفاوت از دیگر درب ها می باشد. در حقیقت ابتدا لولا ها در یک درب نصب می شود و باز و بسته شدن آن ها تنها از یک طرف صورت می گیرد.  استفاده از این نوع درب ها به علت صرفه اقتصادی، ظاهر مناسب، استحکام و دوام بالا در منازل مورد استفاده قرار می گیرد.  در صورتی که از این نوع درب ها در سرویس بهداشتی استفاده می شود باید سطح آن توسط ورق های ضد آب پوشانده شود. برای ساخت چارچوب این نوع درب از روش ها سنتی استفاده می شود.

 
درب های ورودی
درب های ورودی

درب های شیشه ای: یکی دیگر از درب های ساختمانی، درب های شیشه ای می باشند. از متریال شیشه برای تهیه و ساخت انواع درب و پنجره استفاده می شود. از درب های شیشه ای عموما در پشت خانه ها و برای تامین نور و یا روشنایی محیط داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. از این درب ها عموما برای حیاط خلوت و نورگیر ها استفاده می شود. درب های شیشه ای عموما برای درب اصلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد که در عین حال باید امنیت ساختمان را نیز در نظر گرفت. نصب این درب ها با هزینه نسبتا بالایی همراه می باشند و نیاز به مراقبت دارند. لازم به ذکر می باشد که این درب ها وزت بیشتر و قیمت بالاتری نسبت به بقیه درب ها دارند. درب های استیل: یکی دیگر از درب های ساختمانی، درب های استیل می باشند. درب های استیل یکی از درب هایی می باشند که قدمت بالایی دارند و به عنوان درب های داخلی و خارجی در ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته اند. از فلز به جای چوب و برای تهیه چارچوب ها استفاده می شود. همچنین لولای درب ها به قاب فلزی جوش داده می شوند. چارچوب های فلزی چارچوب های به صرفه تری می باشند و استفاده از آن ها بسیار رایج است. از دیگر مزیت آن ها می توان به عمر طولانی تر آن ها، شست و شوی راحت تر آن ها و خاصیت رنگ پذیری آن ها اشاره کرد.

 

درب های پی وی سی: یکی دیگر از درب های ساختمانی، درب های پی وی سی می باشند. پی وی سی کلمه اختصار پلی وینیل کلراید می باشند. ماده نامبرده یک ماده پلاستیکی می باشد که برای تولید تانکر های آب، لوله های پلاستیکی و … مورد استفاده قرار می گیرد.  امروزه از این نوع ماده برای تولید درب های پی وی سی استفاده می شود. از مزیت های این درب می توان به مقاومت آن ها در برابر موریانه، دوام بالا، ضد خوردگی، وزن سبک، مقاومت در برابر رطوبت و … اشاره کرد. نصب آن ها راحت می باشد. در برابر تغییرات آب و هوایی مقاوم نیستند در نتیجه برای درب ورودی مناسب نمی باشند. از دیگر مزیت های آن ها می توان مقرون به صرفه بودن اشاره کرد. درب های فایبر گلاس: فایبرگلاس نوعی کامپوزیت از الیاف شیشه می باشد. در برابر آتش سوزی مقاوم می باشد، سبک وزن بوده و از پشم شیشه در ساختار آن استفاده شده است. انبساط بالایی دارند. امروزه از ترکیب فیبرهای شیشه ای با ماده ای به نام رزین ، محصولی تولید می شود که از آن برای تولید وان حمام و … استفاده می شود. یکی از متریال های سخت که نگهداری آن ها راحت می باشد، فایبرگلاس است. درب ها نامبرده مقاومت بالایی دارند تغییر شکل نمی دهند، همچنین  درون آن ها از فوم پر شده است. از این نوع درب ها می توان به عنوان درب های داخلی و خارجی استفاده کرد و سطح آن ها را متناسب با سلیقه هر فرد رنگ کرد، حتی می توان در ساخت آن ها از شیشه های طرح دار استفاده کرد

درب های ساختمانی
درب های ساختمانی

درب ساختمانی

درب فلزی دو لنگه طرح لادن اورجینال کد ۷۸۳
بیشتر بخوانید

انواع درب های داخلی مدرن:

درب های پلیمری: درب های پلیمری یکی از درب های ساختمانی می باشد که از فیبر های پلیمری تقویت شده تولید می شوند و به نام اختصار اف آر پی معروف می باشند که از استحکام بسیار بالا برخوردار می باشند، همچنین استحکام کششی آن ها نسبت به متریال پی وی سی ده برابر بیشتر می باشد. این متریال به رنگ چوب نیز می باشد. ضخامت این نوع درب بین 30 تا 35 میلی متر می باشد. مانع از نفوذ آتش می شود.  امروزه از این نوع درب ها برای خانه های مدرن استفاده می شود.

درب های آلومینیومی: یکی دیگر از درب های ساختمانی درب های آلومینیومی می باشند که وزن آن ها سبک می باشد، در برابر تغییرات آب و هوا بسیار مقاوم می باشند، جابجایی آن ها راحت می باشد، موریانه ها راهی برای ورود پیدا نمی کنند و طول عمر آن ها بلند می باشد. درب و پنجره های آلومینیومی را می توان به صورت کشویی و لولایی مورد استفاده قرار داد. قابل استفاده در محیط های داخلی و خارجی می باشند.

درب های کامپوزیتی بامبو، درب های تولید شده توسط کامپوزیت بامبو از درب های ساختمانی بسیار محبوب می باشند. بامبو یک گیاه می باشد که چرخه بلوغ آن 3 الی 4 سال می باشد و به سرعت تجدید می شوند در نتیجه منابع طبیعی خوبی می باشند. بامبو به دلیل پتانسیل بالایی که دارد، جایگزین مناسبی برای چوب می باشند. در ساخت درب  از صفحات کامپوزیتی استفاده می شود. صفحات کامپوزیتی، الیافی می باشند  که با رزین فنلی ترکیب شده اند.  درب های تولید شده با استفاده از صفحات کامپوزیتی مزیت هایی دارند که می توان به خاصیت ضد آب، ضد خوردگی، ضد نفوذ موریانه، دوستدار محیط زیست، تجزیه پذیر و اقتصادی بودن آن ها اشاره کرد. درب پلی وود: از ترکیب پودر چوب و پی وی سی برای تولید درب های پلی وود استفاده می شود.  از ویژگی های این نوع درب ها می توان به مقاومت آن ها در برابر رطوبت، حریق و ضربه اشاره کرد، همچنین در برابر صدا نوعی عایق می باشند. سطح آن ها یکپارچه می باشد در نتیجه محل مناسبی جهت تجمع باکتری ها نمی باشد و آنتی باکتریال است.

 
درب های ساختمانی
درب های ساختمانی

درب های ضد سرقت:  یکی از درب های ساختمانی که در  آپارتمان های امروزی به شدت استفاده می شود، درب های ضد سرقت می باشند. امنیت بالای این نوع درب ها از مزیت های این نوع درب می باشد. همچنین جنس، ساختار، لولا و قفل به کار رفته در آن منحصر به فرد است.  لایه داخلی این درب ها از جنس فولاد است، همچنین فضای داخلی این نوع درب از پشم سنگ با دانسیته بالا استفاده شده است که نوعی ب عایق صوتی و حرارتی محسوب می شود. ناگفته نماند لایه داخلی آن ها با لایه ای از چوب پوشیده شده است.  این نوع درب ها قیمت نسبتا بالایی دارند و علاوه بر حفظ امنیت، از اتلاف انرژی جلوگیری می کنند.

درب فلزی فرفورژه دو لنگه کد ۷۸
بیشتر بخوانید

درب کرو، یکی دیگر از درب های ساختمانی، درب کرو می باشد. این نوع درب ها یکی از درب های اتوماتیک می باشد که به حالت گرد و نیمه گرد می باشند، همچنین نمای بسیار زیبایی دارند، این نوع درب ها در انواع مختلف و شکل های متنوع تشکیل شده اند که انتخاب آن به موارد استفاده از درب بستگی دارد.

انواع درب های ورودی و حیاط ساختمان:

درب های یو پی وی سی: درب های یو پی وی سی از دیگر درب های ساختمانی می باشند که نوعی عایق محسوب می شوند، انواع مختلف و متنوعی دارند در نتیجه انتخاب آن ها با هر سلیقه ای امکان پذیر می باشد.

درب دوجداره: درب های دوجداره نوعی از درب های یو پی وی سی می باشند که به عنوان درب های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند و عایق صدا می باشند.

درب های اچ دی اف: این نوع درب ها عموما به عنوان درب های اتاق و سرویس خواب مورد استفاده قرار می گیرند، از ورقه های اچ دی اف تولید شده اند که روی تخته های چوبی پرس شده اند. از این نوع درب ها می توان به عنوان درب های ورودی استفاده کرد.

درب های کشویی: یکی دیگر از درب های ساختمانی، درب های کشویی می باشند که باز و بسته کردن آن ها به صورت کشویی انجام می شود و برای مکان هایی با مساحت کم مورد استفاده قرار می گیرد.

درب اتوماتیک اسلایدینگ : این نوع درب ها همان درب های کشویی می باشند که باز و بسته شدن آن ها اتوماتیک می باشد. استفاده از آن ها عموما در مکان هایی که فضای طولی مناسبی دارند ، مناسب می باشد.

درب های ضد سرقت: یکی دیگر از درب های ساختمانی، درب های ضد سرقت می باشند که انواع مختلفی دارند از انواع آن ها می توان به درب ضد سرقت چینی، درب ضد سرقت ایرانی و درب ضد سرقت ترکیه ای و … اشاره کرد. درب ضد حریق: این نوع درب ها در برابر آتش سوزی مقاوم می باشند، همچنین انواع مختلفی دارند که می توان درب ضد حریق چوبی و درب ضد حریق شیشه ای و … اشاره کرد که میزان مقاومت دمایی در این درب ها متفاوت می باشد. ناگفته نماند که یراق آلات به کار رفته در این نوع درب ها منحصر به فرد می باشند

 
درب های ورودی
درب های ورودی

لنگه: به متحرک درب های ساختمانی، لنگه درب گفته می شود.

قاب: به چارچوب درب که لنگه درب در آن قرار می گیرد، قاب درب گفته می شود.

آستانه: قاب به کار رفته در پایین درب های استفاده شده در درب های سرویس بهداشتی،

کتیبه: قسمت بالایی درب می باشد که ممکن است متحرک و یا ثابت باشد.

وادار: وادار به لنگه ای از درب گفته می شود که می تواند به چند قسمت تقسیم شده باشد. به هر کدام از این قسمت ها وادار گفته می شود.

بایو: بایو به قسمت وادار عمودی طرفین درب که قفل لولا به آن متصل است.

پاخور: به قسمت تعبیه شده در یال پایین درب گفته می شود که از ضربه به درب جلوگیری می کند.

دماغه: به قسمتی از لنگه درب گفته می شود که بر روی نمای قاب قرار می گیرد.

یراق: به تجهیزات مختلفی که در تولید درب ها استفاده می شود مانند دستگیره، قفل، لولا و … می باشد.

زواره: زواره نوعی درزگیر می باشد که  برای قرار گیری بهتر شیشه روی درب ها استفاده می شود.

شیشه خور: به قسمت های تعبیه شده روی درب که محل قرار گیری شیشه می باشند، شیشه خور گفته می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *