درب فلزی فرفورژه دست ساز
نکات مهم در ساخت و تهیه انواع درب فلزی فرفورژه دست ساز :
ساخت درب های فرفورژه دست ساز در هر اندازه و ابعادی امکان پذیر می باشد. اگر اندازه درب توسط کارفرما در اختیار آهنگر قرار گیرد، در ساخت درب فلزی فرفورژه دست ساز باید از نقشه طراحی شده استفاده شود. در تولید درب فلزی فرفورژه از تسمه و میلگرد ها استفاده می شود و باید دقت شود تا فرفورژه های تولید شده با یکدیگر تناسب داشته باشند. در ساخت درب های فلزی فرفورژه دست ساز خلاقیت هیچ محدودیتی نخواهد داشت و با استفاده از هنر ها و خلاقیت های مهندسی به راحتی می توان ظاهر درب را دستخوش تغییرات کرد. درب های خاص و ویژه فرفورژه با استفاده از چند متریال ساخته شده اند که زیبایی ظاهر درب را دو چندان می کنند. از نقش و نگار های اجرا شده در درب فلزی فرفورژه دست ساز می توان به نقش های طبیعت، گل های طبیعی مانند گل های رز و … که توسط هنر چلنگری تولید شده اند و درب را زیبا تر می کنند. یکی از نمونه درب های فرفورژه بسیار مشهور و با عظمت درب الیزه می باشد.
درب فرفورژه
درب الیزه نوعی درب فلزی فرفورژه دست ساز می باشد که از نظر هیبت و زیبایی بی نظیر می باشد. این درب، در یکی از موزه های کشور فرانسه مورد استفاده قرار گرفته است، در حقیقت درب اصلی ورودی موزه موزه هنر های زیبای فرانسه می باشد که توریستان را به سمت خود جذب کرده است. ساخت این درب با عظمت حدود 12 سال توسط هنرمندان فرانسوی طول کشیده است. لازم است بدانید در ساخت این نوع درب از دستگاه های جوشکاری استفاده نشده است و تنها از پیم های دست ساز برای اتصال قطعات به یکدیگر استفاده شده است. فرفورژه از فرانسه برخاسته است و کلمه فرفورژه یک لغت فرانسوی می باشد. امروزه از هنر فرفورژه در ساخت انواع مصنوعات فلزی مانند درب های فرفورژه، نرده فرفورژه و … استفاده می شود و می توان از آن ها به عنوان درب فلزی حیاط، درب فلزی ویلا، درب فلزی پارکینگ و …. استفاده کرد. امروزه بانوان هنرمند آهنگر در کشور های پیشرفته مشغول به فعالیت می باشند، آن ها ایده و فکر خلاق خود را با آهن های گداخته شده ترکیب می کنند و اشیاء بی نظیر را تولید می کنند.
درب فرفورژه
ساخت درب فلزی فرفورژه دست ساز:
در ساخت درب فلزی فرفورژه دست ساز نیاز به وسایل مختلف و متنوعی چون چکش های مخصوص در ابعاد گوناگون، انواع پتک ها، یکی از مهم ترین وسایل مورد نیاز در ساخت درب های نامبرده همه کوره های مخصوص جهت گداخته کردن فلزات آهنی می باشد. در ابتدا باید کوره ای جهت فرفورژه کاری تولید کرد. برای این کار باید یک بشکه 220 لیتری را از وسط نصف کرد، سپس داخل آن را توسط پشم شیشه نسوز به خوبی پوشاند. حال تعدادی آجر نسوز به همراه خاک نسوز مخصوص کوره را به دیواره های این بشکه می چسبانیم. حال یک محفظه خالی به ابعاد 60 در 30 ایجاد شده است که داخل این محفظه عملیات فرفورژه کاری انجام می شود. به دلیل مهیا بودن گاز طبیعی نیازی به زغال سنگ نمی باشد. تنها کافی است توسط دمنده هوا و با مخلوط کردن گاز طبیعی، نیروی مورد نیاز جهت گداختن فلز را آماده کرد. لازم به ذکر می باشد که ترکیب شعله و باد باید با هم تناسب داشته باشند در حقیقت کم و یا یاد بودن هر کدام از آن ها، مانع از گداختن فلز می شود. فرم دادن نوک فرفورژه ها توسط چکش های مخصوص و با اندازه مناسب انجام می شود. در مرحله اول باید نوک آن ها را فر داد و یا به عبارت دیگر باید نوک تمام فلز ها را به صورت حلزونی فر و یا پیچ داد. این کار یکی از کار هایی می باشد که نیاز تخصص دارد.
درب فرفورژه
یکی از پرسودترین فعالیت های صنعت آهنگری، ساخت فرفورژه می باشد و در صنعت آهنگری به عنوان مادر شناخته می شود. صنعت آهنگری یکی از صنایع بسیار پرکاربرد می باشد، در حقیقت تمام مردم ایران می توانند در این حرفه فعالیت کنند. زیرا این صنعت از صنایع مادر گرفته تا تمامی کارخانجات و دستگاه های صنعتی وغیر صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از این هنر می توان در تهیه و ساخت اشیاء تزیینی مانند گلدان های فرفورژه، دکور های فلزی و … اشاره کرد. ناگفته نماند که یکی از عوامل مهم در ساخت اشیاء فرفورژه و به ویژه درب فلزی فرفورژه، نوع ابزار مصرفی مناسب در ساخت آن ها می باشد. در کشور ما برای مشتعل کردن کوره ها به راحتی می توان از منابع گاز طبیعی استفاده کرد، اما در بعضی از کشورها از زغال سنگ و گازوییل استفاده می کنند. برای تهیه سر گل های فرفورژه باید آن ها توسط چکش های دست ساز کوبیده شوند. انتخاب سندان یکی دیگر از نکات مهم در ساخت درب فلزی فرفورژه می باشد. وزن آن ها باید حدود 75 کیلوگرم باشد، ارتفاع آن باید به گونه ای باشد که با مشت کردن دست شما، انگشتان شما روی سندان تماس داشته باشد. به عبارت دیگر سندان باید حدود 85 سانتی متر از سطح زمین فاصله داشته باشد
بدون دیدگاه