نرده ها حفاظهایی برای پله های داخل و بیرون ساختمان، تراس و بالکن و اطراف حیاط منزل شماست. نرده ها در انواع مختلف برای فضاها و مکانهای مختلف طراحی میشوند. اگر میخواهید بیشتر با انواع نرده ها آشنا شوید در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
معرفی انواع نرده ها بر اساس نوع مواد
امروزه انواع نرده ها را بر اساس جنس مواد بکار رفته در آنها تقسیم بندی میکنند.
- نرده چوبی:
این نوع نرده از انواع نرده است که به عنوان راه پله داخل ساختمان بیشتر کاربرد دارد. این نوع نرده ها نرده روستیک نیز میگویند.
- نرده استیل:
نرده های استیل بیشتر برای راه پلهها کاربرد دارند که هم در داخل ساختمان و هم فضای خارج از آن بسیار مناسب است. نرده های استیل به دلیل استحکام و دوام بالا، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، خراش، وزن کم و امنیت بالا در انواع ساختمانها و فضاها کاربرد گستردهای دارد. علاوه بر این نرده در بین انواع نرده ها، آلودگی را کمتر جذب میکند؛ بنابراین در بیمارستانها از نرده استیل استفاده میشود. نرده های استیل را میتوان با سایر مواد مثل شیشه ترکیب کرد و ظاهر زیباتری به آنها بخشید
- نرده آهنی:
میتوان گفت نرده های آهنی از استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به سایر انواع نرده ها برخوردار است. علاوه بر این قیمت مناسبی دارد و برای فضاهایی که نیاز به امنیت بالایی دارید، بسیار مناسب است. اما بزرگترین عیب نرده آهنی مقاومت پایین آن در برابر رطوبت و هوا است و این موضوع باعث خوردگی و زنگ زدگی آهن میشود. نرده های آهنی هم در طرحهای ساده و هم پیچیده و به شکل فرفورژه طراحی و اجرا میشود.
- نرده کابلی:
این سبک از نرده که بسیار خاص است که به دلیل استحکام و دوام بالا به عنوان یک حفاظ برای راه پله ها کاربرد دارد. این نوع نردهها با ایجاد خطوط راه راه باریک نمای ویژهای به فضای ساختمان شما میبخشد.
در اکثر ساختمانها علاوه بر نرده به عنوان حفاظ راه پله، از نرده به عنوان حفاظ پنجره استفاده میشود. به این حفاظها نرده پنجره گفته میشود.
ویژگی های انواع نرده های پنجره
نرده پنجره علاوه بر امنیت ساختمان شما، به زیبایی ساختمان شما میافزاید. همچنین میتواند به عنوان نورگیر عمل کند. این نوع نردهها در تمام انواع پنجرهها از جمله پنجره دو جداره کاربرد زیادی دارد. جنس این نوع نردهها مانند نرده راه پله میتواند استیل و آهنی باشد.
انواع نردههای پنجره از لحاظ کاربرد به سه دسته با قابلیت جابجایی، آونگی یا چرخشی و دائمی تقسیم میشوند.
نرده پنجره با قابلیت جابهجایی:
معمولاً این نوع نرده در درب ورودی ساختمان یا ویلا کاربرد دارد.
نرده آونگی یا چرخشی:
برای تمیز کردن این نوع نرده را میتوان به راحتی از محل نصب درآورد.
نرده دائمی:
این نوع نرده به هیچ وجه قابل جابجایی و درآوردن نیست و پس از نصب سالها قابل استفاده است.
به طور کلب نردههای دائمی پنجره را میتوان از لحاظ طراحی به سه دسته تقسیم کرد:
نرده مشبک:
این نوع نرده در بین انواع نرده پنجره ظاهر زیبایی ندارد و برای ساختمانهای مسکونی استفاده نمیشود. این نوع نرده در سبکهای با قابلیت جابجا شدن هم اجرا میشوند.
نرده میلهای:
در بین انواع نرده پنجره بیشترین کاربرد را برای انواع ساختمانها به خصوص ساختمانهای مسکونی دارد. قطر و فاصله بین میلهها میتواند به سلیقه مشتری باشد.
نرده سفارشی یا دکوراتیو:
این نوع نردهها با توجه به معماری ساختمان اجرا میشود. این نوع نردهها علاوه بر افزایش امنیت ساختمان، زیبایی و جذابیت آن را دو چندان میکند.
در پایان به بررسی یکی از انواع نردههای درب ساختمان میپردازیم که بیشتر در مجتمعهای مسکونی و تجاری کاربرد دارد. نام این نوع نردهها، نردههای آکاردئونی است. البته با نامهای دیگری مثل کشویی، تاشو و کرکرهای هم شناخته شده است. از مزایای این نوع نرده میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فضای کمی اشغال میکنند.
- به عنوان یک حفاظ ایمن و ضد سرقت کاربرد زیادی دارد. این حفاظهای آکاردئونی متحرک هستند و روی در اصلی جمع میشوند.
- بسیار مستحکم هستند و دوام بالای دارند.
- وزن کمی دارند، زیرا مشبک هستند.
- به راحتی باز و بسته میشود.
- انواع قفلها را میتوان روی آن نصب کرد، به همین دلیل امنیت بالایی دارد.
- نصب ان زمان زیادی نمیبرد.
- این نردهها از جنس فلز هستند که به امنیت آن میافزاید
در پایان لازم است ذکر شود که نرده آکاردئونی در انواع ساختمانها از جمله آپارتمانها و به عنوان حفاظ پارکینگ کاربرد زیادی دارد
بدون دیدگاه